7 oktober 2015

Functiewaardering en Beloningshuis

DHN HR Advies bouwt aan uw organisatie

Uw medewerkers zullen inzicht en duidelijkheid krijgen in de inhoud van het takenpakket als zij inzage hebben in de functiebeschrijving die bij de functie behoort.  Verantwoordelijkheden en bevoegdheden worden op deze wijze helder en duidelijk binnen de gehele organisatie. Het is duidelijk in welke schaal van het beloningshuis de functie is ingedeeld en wat de eindschalen zijn, wat de medewerkers kunnen verdienen. Bij functioneringsgesprekken en beoordelingen, is er duidelijkheid waarop de medewerker moet worden beoordeeld. Bij ISO certificeringen zullen de auditors altijd vragen of de medewerkers werken volgens een functiebeschrijving. De functiebeschrijvingen worden gewaardeerd conform een bepaald systeem bijvoorbeeld ISF of CATS.

Voorbeeld
In een organisatie is een lange tijd veel onrust omdat er het afgelopen jaar 5 nieuwe medewerkers in de verspaning zijn aangenomen en wat blijkt…. de nieuwelingen krijgen een veel hoger salaris dan de ervaren medewerkers die al geruime tijd in dienst zijn. Zij zijn niet conform het beloningshuis in de juiste schaal gezet. Er wordt tijdens de pauze gepraat over salarissen en 3 ervaren medewerkers zoeken de directeur op met als doel hun onvrede over het salaris te uiten. Zij vinden dat ze in dezelfde salarisschaal behoren als de nieuwe medewerkers. De directeur is voorlopig niet van plan om de 3 ervaren krachten salarisverhoging te geven of ze anders in te delen.

Wat gebeurt er vervolgens
Voordat het einde van de maand nadert, nemen 2 ervaren medewerkers ontslag. De directeur baalt stevig, want het zijn moeilijk invulbare functies. Zij werken aan een draai-freescombinatie in de verspaning. Goeie mensen die met deze machines om kunnen gaan,  zijn moeilijk te vinden.

DHN neemt de case over
DHN HR Advies adviseert de directeur om alle functies te laten beschrijven en te waarderen. De directeur vraagt direct of wij meteen een beloningshuis willen opstellen zodat de functies in de juiste beloningsschaal worden geplaatst. Naast het coördineren van het functiewaarderingstraject vult DHN HR Advies 2 vacatures in voor medewerker draai-freescombinatie (zie Werving en Selectie).